Miért van szükség nyugdíj előtakarékosságra?

Mert mint a többi Európai országhoz hasonlóan, az állam önmagában nyugdíj előtakarékosság nélkül nálunk sem képes akár csak a megélhetéshez szükséges öregségi nyugdíjat is biztosítani állampolgárainak. A régi rendszerben ez még működött, de mára sajnos a helyzet visszafordíthatatlanná vált: Aki nem tesz félre saját nyugdíj előtakarékosságra, az sajnos idős korára éhen fog halni.


Miért élnek jobban külföldön a nyugdíjasok?

Magyarországon az általános pénzügyi kultúra jóval az európiai átlag alatt van. A legtöbb országban az embereknek évtizedek óta teljesen természetes, hogy félre kell tenniük idős korukra és éppen ezért ők a nyugdíj alatt jobban is élnek. Egy "szocializmuson nevelkedett" Magyarországnak ezt a gondolkodásmódot és a nyugdíj előtakarékosságot még el kell sajátítania.


Miért nem lesz állami nyugdíjam?

Magyarország egy olyan öregedő társadalom, ahol az idős emberek aránya Uniós szinten is a legmagasabb. Egyre kevesebb dolgozó embernek kell kitermelnie egyre több nem dolgozó nyugdíját amely jelenség végeredménye világosan látható és sajnos már most érezhető is: Az állami nyugdíj rövidesen véglegesen el fog tűnni és aki nem gondoskodik saját nyugdíj előtakarékossággal magáról, az sajnos éhen fog halni.


Mekkora volt az átlag nyugdíj 2011-ben?

Magyarországon 2011-ben 93 ezer forint volt az átlagos nyugdíj összege, amely csak kicsivel magasabb a minimálbérnél. Szakértők szerint ráadásul egy évtizeden belül ez az arány a minimálbér 60%-ára fog csökkenni. Mindenki őszintén válaszolja meg saját magában a kérdést: Ekkora összegből szeretne vagy tudna-e egyáltalán megélni?


Mit tehetek, hogy nekem is legyen majd nyugdíjam?

Először is el kell felejteni azt az illúziót, hogy az állam majd megsegít minket! 2012-ben az emberek kizárólag saját maguktól várhatnak segítséget idős korukra. Az egyetlen megoldás tehát a nyugdíj-előtakarékosság, azaz a privát nyugdíj évek alatt történő biztonságos megteremtése.


Mit tehetek, hogy a gyermekemnek is legyen majd nyugdíja?

Gyermekeink garantált nyugdíjáról a felelős szülők a legegyszerűbben olyan nyugdíj előtakarékosság segítségével gondoskodhatnak, amelyet már a gyermek születésekor elindítanak. Ne felejtsük el, hogy ezek az előtakarékosságok nem csak a nyugdíjkorhatár elérésekor, hanem már a kára 10. évtől is 100%-ban hozzáférhetőek, így a gyermek életpályája során felmerülő valamennyi kiadásra fedezett nyújtanak. (Iskoláztatás,lakás,autó,albérlet)


Mekkora lesz a nyugdíj 2013-tól?

Egy már megszavazott és 2013-tól hatályos nyugdíjtörvény szerint az öregségi nyugdíjak kiszámítása 2013 után drasztikusan megváltozik! Az új szorzó következtében az átlag nyugdíjösszeg az életkereset 60%-ával fog megegyezni. Ön meg tudna élni az átlagfizetése alig több mint feléből?


Mi az a Ratkó korszak?

A ratkó korszak az 1950 és 1956 közötti időszak volt, ami arról volt nevezetes, hogy Magyarországon az abortusztilalom miatt rengeteg gyermek született. Ez azért fontos mert ezek a mára felnőtt Ratkó-gyermekek 2013-tól fognak tömegesen nyugdíjba vonulni és ezt minden olyan ember súlyosan meg fogja érezni, aki nem rendelkezik saját nyugdíj-előtakarékossággal.


Mekkora nyugdíjam lesz ha minimálbérre voltam bejelentve?

Ha Ön jó magyar szokás szerint egész pályafutása alatt minimálbérre volt bejelentve akkor a jelenlegi és optimista számítások szerint, a ledolgozott évektől függően a minimálbér 33% és 66%-ával megegyező öregségi nyugdíjra számolhat. Ez egy 30 éves munkaviszonyt feltételezve körülbelül 35 ezer forintot jelent havonta!


Mekkora nyugdíjam lesz ha minimálbérre voltam bejelentve?

Ha Ön "jó magyar szokás szerint" egész pályafutása alatt minimálbérre volt bejelentve akkor a jelenlegi és optimista számítások szerint, a ledolgozott éveitől függően a minimálbér 33% és 66%-ával megegyező öregségi nyugdíjjal számolhat. Ez egy 30 éves munkaviszonyt feltételezve körülbelül 35 ezer forintot jelent havonta!


Vállalkozó vagyok! Mekkora nyugdíjra számíthatok?

Ne felejtse el, hogy öregségi nyugdíjat csak a bejelentett fizetése és a munkával eltöltött évei után fognak Önnek számolni! Minden más módszerrel történő pénzkivét a vállalkozásból a majdani nyugdíj szempontjából olyan mintha nem is létezne! Vállalkozóként viszont Ön abban a szerencsés helyzetben van, hogy nyugdíj előtakarékosságát már most el tudja számolni költségként, így az öngondoskodást minél hamarabb érdemes elkezdenie!


Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor

Amennyiben Ön is kíváncsi rá, hogy átlagkeresete és ledolgozott munkaviszonya alapján várhatóan mekkora öregségi nyugdíjra számíthat, akkor kérje személyre szabott kalkulációnkat! Az alábbi linkre kattintva ingyenesen kiszámoljuk Önnek várható nyugdíját és a szükséges nyugdíj előtakarékosság havi összegét is!


Nyugdíj előtakarékosság 2012-ben!

2012-ben számos olyan nyugdíj előtakarékosság érhető el a piacon, amely kiválóan alkalmas egy garantált és az államtól független privát nyugdíj megteremtéséhez. Ezek a nyugdíj előtakarékosságok kiemelt hozamkilátással (éves 10-14%) és előrehozott hozzáféréssel rendelkeznek, ráadásul teljesen testre szabhatók, így tökéletesen igazodnak az Ön céljaihoz és lehetőségeihez is!